Sange og taler

Sjove festsange til konfirmationer og til alle andre lejligheder

Jeg har lavet et par opgaver for radiostationen Radio4. Den sidste opgave var Bertil´s berømte festsang til Christiansborg julefrokoster, hvor Bertil Hårder løb i en mindre shitstorm. Min opgave var, at skrive den om, så den blev mere spiselig og ikke var for meget og for grov. (læs også - under taler - hvordan jeg lavede  Jonas Eikens tale om, så den måske også blev mere spiselig)

Jeg har mange års erfaring og tilbyder mig med alt inden for sjove og personlige festsange Jeg får mange henvendelser fra folk, der spørger om jeg kan rette en festsang for dem. En festsang, der ikke lige klinger eller kort og godt - ikke er god. Jeg må med det samme sige, at jeg ikke kan rette andres festsange men derimod kan jeg lave en hel ny. Har man først fået en festsang, der ikke er god, ja så er man nød til at starte helt forfra. Det giver det bedste resultat. Resultatet for festsange skal være, at man er glad for den. Kan stå inde for det, der står i teksten. Den skal have gode rim og grinet skal helst komme når sangen synges.

Det tilbyder jeg. Jeg laver festsange som netop beskrevet. Sangen er først færdig, når du har godkendt den.

 

Hvordan finder man den rette til at skrive sjove og personlige festsange ??

Jeg ser her på Internettet, at mange tilbyder sig med især festsange. Det er fint at have noget at vælge i mellem. Men hvem er den rigtige. Jeg ser priser der er meget lave og tænker, hvordan kan man lave en sjov og personlig festsang til den pris?. Jeg beregner 2 - 3 dage til at lave en sjov festsang og en slags timeløn, om end lav, skal man vel have.

Jeg hælder ikke bare vers ud af ærmerne men tænker på, hvordan kunden og offeret får den bedste oplevelse. Jeg kan sagtens lave et vers på 2 minutter, men så får jeg måske ikke det finurlige eller den sjove kant med. Så bliver mit vers "almindeligt" og måske ikke så sjovt som man netop ønsker sig, når man laver sjove og personlige festsange. Jeg bestræber mig på, at det enkelte vers bliver finurligt eller underfundigt. Det kan være med ironi eller sjove vendinger, at jeg laver sjove festsange. Så vil jeg hellere gå fra et vers og gruble lidt - vende tilbage og så pludselig kommer den helt rigtige ide og det omtalte vers bliver som jeg og forhåbentlig kunden ønsker det.

Jeg skal understrege, at jeg ikke kender standarden på andres værker. De er sikkert rigtig gode. OG - hvis man kan få en sjov og personlig festsang til kr. 300,00, ja så vil det da være det, man skal gøre. Jeg prøver vist bare at forklare, hvorfor jeg har en højere pris end mange andre har. Jeg påstår ikke, at jeg er bedre. Dog må jeg konstatere, at rigtig mange vender tilbage igen og igen. Jeg ved godt, at det er noget man ikke må sige, men jeg gør det alligevel:

Jeg er rigtig god til at skrive festtaler og sjove festsange. 

Så er det sagt. Festsange der er syngbare, festsange der fortæller små historier om konfirmanden og ikke mindst, festsange der har gode og sjove rim.

 

Sjove festsange til konfirmationer - så er jeg klar!

Konfirmationssange er sagen lige nu. Vælg den du ønsker, der skal lave din festsang. Bliver det mig, ja så vil det glæde mig meget. Jeg elsker at drille kærligt - går meget op i, at rim er i orden og gerne lidt sjove og ikke bare ordinære rim - altså ikke:  ha´  - rimer på ka´.  Det ka' man bare ikke være bekendt i en konfirmationssang eller for den sags skyld i andre former for festsange!

Sange og taler er først færdig, når du har godkendt den.

For at jeg kan lave den bedste sang eller tale er det vigtigt at jeg har så mange oplysninger som muligt om den eller de personer, som sangen eller talen skal omhandle.Ikke at jeg bruger det hele. Men omkring 1 A4 side kan gøre det. Skriv stikord. Hvis jeg får 4-5 A4 sider bliver det voldsomt. Men jeg vælger så de ting jeg synes kunne være sjove at få med i festsange.

Jo flere oplysninger du sender, des bedre. Men alt med måde!
Det er klart at sjove episoder skal nævnes. En fartbøde, shoppingen, bilkørsel, ferier, børn, børnebørn, madlavning, sport ja ganske almindelige hverdagsting som folk kan nikke genkendende til. Når du har sendt alle de historier eller stikord, som du kan finde på, eller som du synes er vigtige, vil jeg med interesse læse disse. Opgiv venligst telefonnummer idet jeg vil ringe til dig efterfølgende for at få afklaret eventuelle spørgsmål.

Det er ofte de små daglig dagsting der er sjovest, når vi laver festsange. Ting som gæsterne kan nikke genkendende til.

 

Festsange nu?

- er det konfirmation lige nu der driller? - Så er du velkommen.

Jeg er klar til at lave den rigtige festtale eller den sjove og personlige festsang til konfirmationer for:

Konfirmationen står for døren. Så skal der sættes flueben ud for festsang konfirmation, ja så siger du bare til.

Andre festsange laves hele året. Selvsagt fødselsdage men også bryllupper og kobberbryllup og sølvbryllup og.............ja du kender remsen.

Jeg skriver de sjove og personlige festsange og jeg går det med omhu. Jeg tænker på, hvad du og offeret kan tåle og jeg prøver at finde de bedste rim og vendinger.

Nu er det tid til at få lavet sange og taler.

Når jeg har modtaget din tekst, læser jeg den med interesse, så vi kan få lavet en god festsang. Jeg ringer nok til dig, så vi kan drøfte eventuelle ting, jeg ikke lige forstår.

Jeg vil endvidere prøve, via denne samtale, at få et så personligt portræt af “ofrene” som muligt. Om muligt lære vedkommende at kende nærmere. Dette vil betyde, at jeg er i stand til at danne mig et billede af personen. På den måde vil sangen kun omhandle episoder som “ofret” kan bifalde. Jeg vil ligeledes være i stand til at bedømme, hvor meget “ofret” kan tåle og ikke mindst, hvor meget “ofret” ikke kan tåle. Derefter laver jeg et udkast ud fra de givne oplysninger, hvorefter festsangen sendes til dig, til godkendelse.

Hvis du har ting, som du vil have rettet, melder du tilbage og jeg vil straks udbedre skaden. Når materialet er godkendt, vil du modtage den ren skrevne festsang. Har du spørgsmål, er du velkommen til at sende disse til mig pr. mail og jeg vil straks besvare disse.

Hvad enten det er:

 • Festsange
 • bryllupssange
 • konfirmationssange
 • fødselsdagssange
 • sange
 • barnedåbs sang
 • sang til sølvbryllupsfest
 • guldbryllupssang
 • 60 års fødselsdagsfest
 • fødselsdags festsange
 • festsange
 • eller lejlighedssange i almindelighed kort og godt
 • sjove festsange

ja så kom blot til mig og vi finder festsangen, der rammer plet!